söndag 10 juni 2012

Gräsänka, dag 4.

Jag har ju, som ni vet, en förkärlek för att skriva att-göra-listor. Jag har även en tendens att sätta igång och bocka av dem tämligen omgående.

Jag lämnade Jim i Hyllie runt halv ett i torsdags eftermiddag. Sedan dess har jag hunnit lämna storebrorsan på samma ställe och varit med Robin på IKEA, sorterat alla barnkläder plus mina mammakläder och lagt allt jag ska spara i mina nya tyglådor med blixtlås (som jag kan möblera och trycka till lite som jag önskar – gissningsvis får de till och med plats i klädkammaren men det har jag inte provat ännu).

Jag har klippt gräsmattan och städat förrådet – det ekar nästan därinne nu och Jim kommer nog få en chock när han kommer hem.
Han sa att jag inte fick göra om någonting (som jag gjorde sist, nämligen vardagsrummet när han var i Namibia 2007), han nämnde däremot ingenting om att jag kunde fixa till det som redan är. Jag har alltså fixat handtagen i köket, fäst barngrinden nere med expanderplugg så att den verkligen SITTER och även satt upp barngrinden på ovanvåningen (också med expanderplugg). Jag har sorterat ut en hel del som ska till tippen, både från förrådet och från stökrummet på ovanvåningen. Imorgon när Kasper ska gå på dagis ska jag köra iväg med en del skräp samt dammsuga och fixa två golvlister, tänkte jag.

Men först: kolla in min bildkavalkad!

IMG_4120

Robert och Kasper kommer riktigt bra överens nu – här är Kasper helt nyvaken och vill inget hellre än mysa med morbror!

 

 

IMG_4136

På besök hos mormor kan det också gosas lite och vilken famn är egentligen bättre än gammelmormors?

 

 

 

IMG_4138

Gudfars, möjligen!

Kasper har sina favoriter i livet, den saken är helt klar.

 

 

 

 

 

Jag stack hem till Erik och lånade några extrasängar inför Robbans kommande event. Det blev kaffe och varsin macka innan Erik fick leta sig igenom halva huset för att komma på var sängarna var någonstans, men innan vi stack visade han upp sitt imponerande projekt med att såga upp golvet för att kunna bygga ner en lift. Ambitiöst, må jag säga, och jag var inte det minsta benägen att hjälpa till – men Kasper hade säkert varit med och sågat om han hade fått!

IMG_4148

Jag lyckades också få till en mysig fika med Lotta och Madde för att fira att mina 100 dagar tagit slut.

En shoppingrunda med detta mysiga sällskap på det så mår man prima!

 

Och jag har hunnit träffa Jossans föräldrar! Jag och Jossan stack upp med Kasper en fredagseftermiddag och Maja och Olle visste inte om att deras dotter följde med mig upp så det blev en glad överraskning!

IMG_4160

IMG_4170Gissa om Kasper var populär hos Olle!

 

 

 

 

 

 

IMG_4164Maja och Kasper kom också mycket bra överens!

 

 

 

 

 

 

IMG_4158Jag tog lite kort i Majas vackra trädgård!

Liljekonvaljer.

 

 

 

 

IMG_4157

Rhododendron.

 

 

 

 

 

Förra helgen bodde mina föräldrar hos oss eftersom Robban hade partaj med tävling i residenset. Hur många som faktiskt övernattade där jag osäker på men jag tror det var elva eller tolv stycken – sammanlagt var de 32 tävlande om jag inte minns fel.
IMG_4189Robban bjöd på viltspett första kvällen och det var strykande åtgång så det var kanske tur att jag och Jim käkade hemma hos Micke istället.
På lördagen var det sedan tävling hela dagen så vi såg inte röken av deltagarna och på kvällen var det dags för Ozzy and friends. Det skulle bli jävligt coolt att se Slash som varit min idol sedan jag var liten och jag hade nyss avslutat hans biografi under tiden som jag väntade på att min bil skulle bli presentabel nog för att skjutsa folk i.

IMG_4244

 

 

 

 

 

 

Det var en sjukt bra kväll! Ozzy höll MYCKET bättre än jag trodde och det var kul att se showen även om folk bevisligen… blivit lite äldre (Slash hade lagt på sig lite minsann!) och gitarrsolot i början var lite överdrivet.

IMG_4247

 

 

 

 

 

 

IMG_4258

Presentation av gitarristen.

 

 

 

 

 

IMG_4255

Trummisen höll låda så det stod det härliga till!

 

 

 

 

 

IMG_4272

Slash has entered the stage.

 

 

 

 

 

IMG_4270

 

 

 

 

 

 

IMG_4274

Är man inte så lång så ar man viss nytta av storbildsskärmarna…

 

 

 

 

IMG_4288

Ozzy and friends – allihop tillsammans på scen.

 

 

 

 

 

IMG_4341

På söndagen samlades alla Robbans gäster för middag på Kockarna och jag och Jim hängde såklart på.

Gissa om jag tyckte det var roligt att kunna samla alla såhär?

 

Jag har inte lärt mig alla namnen av förklarliga skäl men hoppas att jag får massor av tillfällen att lära känns denna underbara samling människor från hela Europa!

Innan Jim sedan åkte passade Kerstin och Roland på att komma ut och träffa oss allihop. Det blev en mysig stund i trädgården eftersom det var åtminstone hyfsat väder.
Tessie kom också förbi en av dagarna och snackade skit en stund innan hon skulle hem till sin mamma.

IMG_4406Samma dag som Jim for råkade det vara Roberts och Robins namnsdag och jag tog tillfället i akt att bjuda Jessica och Robert på namnsdagsmiddag. Det kan ha varit en liten undanflykt för att slippa äta själv, men det blev riktigt god mat och mycket trevligt sällskap.

 

 

 

IMG_4400

Det ska läras i tid. Kasper är mycket noga med sporten.

 

 

 

 

IMG_4408

På fredagen lämnade jag Robban i Hyllie eftersom han skulle på nästa Kotei-event och jag lyckades lura med mig Robin till IKEA där jag fick handlat en hel del bra grejer.

IKEAs SKOHORN har kommit tillbaka! Lyckan är total!! (Och Robin passade såklart på att sjunka ner i fåtöljen på fyndhörnan…)

 

 

IMG_4414

Andra gräsänkedagen lyckades jag få nytt middagssällskap. Ammi och Jonas fick middag serverad och barnen likaså. Här sitter de fint ihop (i ungefär fem minuter).

 

 

IMG_4427

Igår städade jag som sagt förrådet efter att mamma tagit hand om mormorsshoppingen och jag fick sällskap av Therese, Lukas, Oscar och Tove.

Pannkakor!!

 

IMG_4437

Kasper är inte lika glad för pannkakor som jag och de andra, men att äta med sällskap och busa under tiden är helt okej!

 

 

 

 

IMG_4446

Kasper visar Oscar hur det ska gå till på motorcykeln.

Sussie, Andreas, Emmy och Christian slöt upp med oss andra lite senare och då passade jag på att fixa käk till oss allihop – tre av tre dagar har jag alltså lyckats mygla till mig middagssällskap.

Hittills mycket nöjd.

 

IMG_4456

Här myser jag med Tove. Hon är fem månader och herregud vad underbar hon är!

 

 

 

 

 

 

IMG_4466

Kasper tycker också att det är lite spännande med en bebis.

Kanske kan ha det som argument till Jim?

 

 

Så har jag då kommit till dagens datum och idag började jag med att väcka Kasper tidigare än vanligt eftersom han ska gå på dagis imorgon. När vi var klara för avfärd tog vi oss ner till Höllviken där min kusin bor.

Anledningen till att jag skulle hälsa på var att Jenny ska åka till Miami i juli och hon frågade om någon var sugen på att följa med. Förra gången hon åkte blev jag våldsamt avundsjuk och efter lite diskussioner med Jim och faktumet att han är i Namibia på egen hand just nu kände jag att jag också kunde få ta mig en resa..

Med det sagt så blev det idag bestämt… och dessutom både bokat och betalt… att JAG SKA TILL MIAMI!
Det blir min svindyra födelsedagspresent till mig själv och jag vet att med Jenny som reseledare kommer det bli förbannat roligt – jag vet att jag hade fått ångra bittert om jag inte åker.

Pulsen far upp i hundra när jag tänker på vilken resa jag ska göra, helt själv eftersom Jenny möter mig på flygplatsen, och jag har nästan redan resfeber och tankar på att packa. Lite överdrivet kanske.

 

IMG_4479Efter att jag lämnat kusin, faster och kollega efter den mysiga lunchen på Mynta körde jag hem om för att släppa ut hunden innan jag körde vidare till Lund för att fira Sofie.

 

 

IMG_4484Några grattis, egengjorda grillspett och en fantastisk tårta senare konstaterar jag att jag hade middagssällskap idag med.

 

 

 

 

 

IMG_4507

Någon som kan gissa om brandlarmet gick igång inför serveringen av denna fräsiga tårta?

 

 

 

 

IMG_4491

Kasper höll sin kusin sysselsatt och Roland hejade på. Det är tryggt att vara på kalas med Alexander för han är fantastisk med Kasper och den lilla marodören stortrivs med sällskapet!

 

IMG_4512

Hos farmor finner man också en trygg famn!

 

 

 

 

 

 

img_4966_206125335

Det kan ju hända att Kasper har större andel gener från den Nodbringska uppsättningen än min… Vad tror ni? Detta är ett underbart kort som jag helt ogenerat stal från Kaspers faster.

 

IMG_4522

Learning by doing försöker jag praktisera en del men när det kommer till idéer som att sätta sig på ballonger och liknande projekt så undrar jag hur detta barn tänker…

 

 

 

 

 

IMG_4528

… ett annat exempel är när han efter kvällens bad fick för sig att han skulle sova i badkaret. Förslagsvis kan han få vänta sådär 17 år på det.

1 kommentar:

  1. Wehowww...hade utvecklingen gått i Ditt tempo så hade vi levt på 3000-talet NU ;)
    Inga fotostölder är stölder...de är en Gåva!

    Sov nu gott och upp till Kamp om fler miniNodbringar!!! Heja heja!!

    Kraaaam

    SvaraRadera