torsdag 26 januari 2012

Prioritet 1.

Man kan lugnt säga att jag inte prioriterat att uppdatera bloggen på ett tag.

Den senaste tiden har jag försökt organisera och strukturera för att få någon som helst ordning i mitt huvud.

Matsedel började jag med för några veckor sedan för att slippa stå i affären och fundera på vad jag ska handla hem till middag. Det har resulterat i att jag haft rester i kylen från typ fem middagar på samma gång, eftersom jag inte lärt mig att vi bara är 2,25 i hushållet.
Jag har väl tappat lite diciplin när det gäller att hålla mig till matsedeln nu så jag får kanske a) lära mig att laga mindre mat och/eller b) införa rester på menyn.

Sambon fick för sig att behålla ett nyskjutet vildsvin själv utan att först inventera frysen vilket innebar att vi fick tömma både boxen och innefrysen och möblera om samt slänga äldre grejer av bland annat vilt - låt säga att den slängda kassen INTE skulle varit billig om man köpt den på ICA...
Meeeen vi har åtminstone numera väldigt välorganiserat i frysboxen.

Jag satte lite ny fart i ungdomsrådet på den fackliga sidan när jag och Marcus (den andre stackaren som får slita eftersom vi hittills bara kunnat engagera oss två) efter två mail nu bestämde oss för att ringa runt och hugga folk på skolorna och försöka boka in informationstimmar. Det gick ett stort steg framåt så nu har jag lite skolbesök att se fram emot.

Jag har fått kontakt med en tjej som vill byta kläder med mig, och eftersom vi i princip bytt storlekar rakt över så passar det ju utmärkt. Jag har sorterat garderoben en del och rensat ut en IKEA-kasse full med byxor och tröjor och förhoppningsvis ska vi kunna hitta något som passar oss båda under vår klädbytarsession.
Till saken hör att hon äger en butik som säljer scrapbooking- och smycketillverkningsgrejer och jag får nog verkligen lämna plånboken hemma om jag kör och besöker butiken. Hon bjöd in mig till att komma och pyssla med henne i butiken och jag kunde dessutom ta med mig egna grejer - HALLELUJA vad kul det skulle kunna bli. Faktum är ju att jag inte gjort en enda scrapbookingsida sedan Kasper föddes...

På den tråkiga sidan har det också hänt en och annan grej.
Kasper har ätit dåligt ganska länge nu och ett tag var han ganska slö och alldeles för gosig för att vara riktigt kry. Han har dock bättrat på sig en del men det är fasen inte lätt att få i honom något käk överhuvudtaget. (Dock vet jag att han inte har några problem att käka kexchoklad..)

Den andra tråkiga grejen som hänt är att jag blev uppsagd från jobbet i måndags. Det kommer att kännas ordentligt när jag tvingas bort från mina arbetskamrater och ut i verkligheten, men som tur är dröjer det ännu elva månader innan jag lämnar.
Förelen är att jag har alla möjligheter att utvecklas och hitta ett nytt jobb, eller plugga och samtidigt få mer tid tillsammans med familjen. Det går ju inte att förneka att familjelivet slits itu av att behöva köra till jobbet när sambon kommer hem.
Det sved i ögonen när jag klädde på mig ikväll och Kasper följde efter med sin gosekanin och började försöka ta på sig skorna...

Nu står jag i valet och kvalet om hur jag ska göra när min tid på jobbet är ute. Ska jag satsa på att plugga eller ska jag söka ett nytt jobb direkt? Det går inte att förneka att jag gärna vill tjäna egna pengar konstant, och till min smala lycka hör att jag har tre månaders arbetsfri uppsägningstid efter årsskiftet.
Det innebär att nyårsfesten som jag redan nu planerat in för 2012/1013 verkligen kommer att bli startskottet för något alldeles nytt - och om jag får bestämma, helt underbart.

2 kommentarer:

  1. Oj, jag blev peppad av din inställning! Men du har ju verkligen bra förutsättningar för att komma fram till nåt bra när du har så lång tid på dig! Skönt.

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket! Det är både skrämmande och skönt att kastas ut i verkligheten. Jag har inte haft npågon annan fast anställning än den här - bara några ströjobb. Här har jag varit så länge att det känns som "hemma" och nu... Ja, vad nu?

    Det ska bli intressant att se vad jag ska ta mig till. Jag är så ambivalent att jag står och väger så det slutar väl med att jag pillar navelludd i ett halvår... ;)

    SvaraRadera